Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Списание l’Europeo със специален брой, посветен на трудната история на Украйна

Изданието ще бъде посветено на Украйна и връзката на страната с България. Новият брой на l’Europeo ще бъде представен на  29 ноември.

Заедно със списанието ще бъде представено и специалното издание „Очерци по история на Украйна“ от генерал Ихор Смешкò, излизащо за пръв път на български език. Това е богато илюстриран полемичен текст, който – през историята – хвърля много светлина върху днешните мрачни събития, свързани с инвазията на Русия в Украйна, казват от екипа на списанието.

От екипа на списание lEuropeo разказват, че Ихор Смешкò е украински офицер, учен и държавник. Генерал-полковник от въоръжените сили на Украйна, доктор на техническите науки и професор по системни анализи. Лауреат на множество отличия и награди в областта на науката и технологиите.

Бил е извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Швейцария и представител на държавата в редица международни организации.

Професор в Киевската военна академия за противовъздушна отбрана, изпълнителен секретар на Експертния научен комитет на Министерството на отбраната на Украйна, аташе по отбраната в САЩ, председател на Обединения комитет по разузнаване на Украйна. Бил е началник на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

Председател на Политическия комитет за военнотехническо сътрудничество. Заемал е също и постовете председател на службата за сигурност на Украйна и изпълняващ длъжността секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана.

Карл фон Хабсбург казва за автора и книгата:

„Ако не знаете откъде идвате, не знаете къде отивате, защото не знаете къде се намирате. Тази проста мъдрост не се отнася само за географията, но и за историята и не на последно място за нашата ценностна система.

Още от Built.bg:  Инфлацията в България спада, но продължава да спъва страната за еврозоната

Във време, когато все повече се занимаваме с „Центъра на Европа” и бъдещето на нашия континент, е от най-голямо значение да развиваме разбирането за нашето минало. Не на последно място и за да можем да се ориентираме през цялата дезинформация и фалшиви новини, с които сме бомбардирани постоянно. Украйна несправедливо беше едно бяло петно на нашите карти в миналото.

Много от нас не знаеха за нейната разнообразна, богата и независима история, за огромните ù природни и човешки ресурси, за определящата ù роля за формирането на европейския континент“.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам