Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Спортен комплекс предстои да бъде изграден в кв. “Горубляне” в София

Столичният общински съвет на заседание днес прие доклад за учредяване на безвъзмездно и срочно право на строеж за срок от 20 години върху недвижим спортен имот – публична общинска собственост, с площ от 18 355 кв. м. в район „Младост“, м. „Горубляне“, се посочва в доклада на вносителите, публикуван на интернет страницата на Съвета.

След проведен конкурс е избран футболен клуб “Българска асоциация мини футбол“. Инвеститорът се задължава да построи спортен комплекс със застроена площ 7 776 кв.м. Задължава се да осигури безвъзмездно предоставяне на обекта за ползване от ученици от района, включително за провеждане на ученически игри и състезания за 10 часа седмично в часовия диапазон от 09:00 до 20:00 часа, пише в доклада.

Също така безвъзмездно инвеститорът трябва да предоставя обекта за използването му от граждани на Столичната община – отново 10 часа в седмицата в часовия диапазон от 07:00 до 21:00 часа.

В продължение на социалните политики на Столичната община, безплатно ще могат да се организират събития за деца и младежи в неравностойно положение за 2 часа в месеца в часовия диапазон от 07:00 до 21:00 часа. “Това е четвъртият спортен обект, който ще бъде реализиран в партньорство със спортни клубове и федерации, благодарение на идеите, които заложихме в новата Наредба за управление и разпореждане с общински спортни обекти. Имаме намерение да обновим и изградим в най-скоро време още две места за практикуване на различни активности. Винаги мислим и се грижим за децата, младежите и хората в неравностойно положение. Успех на Асоциацията по мини футбол!”, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, цитиран от пресцентъра на Съвета.

Още от Built.bg:  Асен Василев: Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам