Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Стойчо Кацаров на път да каже “Да” на болницата в Казичене

Снимка: cardiacinstitute.bg

В края на седмицата, в която служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров реши да влее дружеството на болница “Лозенец” в дружеството на Специализираната болница за активно лечение по детски болести “Проф. Иван Митев”, а медиците от университетската болница обявиха, че това, което прави Кацаров е плод на някакви негови икономически зависимости, петъчният парламентарен контрол даде светлина по казуса.

Министър Стойчо Кацаров обяви, че е поискал детайлна проверка на документите за издаване на допълнителен адрес в София на МБАЛ “Сърце и мозък“. Той коментира темата като отговори на въпрос на депутата Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Издаването на разрешение за допълнителен за София адрес е на етап приключила административна процедура и подготвена за подпис от министъра. Изрично поисках, поради нездравия интерес към тази тема, да бъдат проверени детайлно всички документи по въпросната преписка, каза Кацаров.

Той посочи, че всички постъпили становища – от Изпълнителната агенция по лекарствата, Националната здравноосигурителна каза, Българския лекарски съюз, Националния център по обществено здраве и анализи и Регионалната здравна инспекция – София, са с положителна оценка.

“Единствената причина да не съм издал разрешение е това, че искам лично да се уверя, че всичко е наред. Не търсете под вола теле”, категоричен беше Кацаров. Министърът припомни, че МБАЛ “Сърце и мозък” тази година вече е получила разрешение за дейност с допълнителен адрес в Бургас, което е подписано от предшественика му на поста Костадин Ангелов.Той коментира темата при участието си в парламентарния контрол, като отговори на въпрос на депутата Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Проектът за нова болница в казичене е на веригата “Сърце и мозък”, част от групата на производителя на лекарства “Чайкафарма” и дистрибутор – “Търговска лига”. Инвеститорът вече притежава в Казичене имот с площ 52 дка за 14.8 млн.лева. Предвижда се изграждането на завод за лекарства и в близост болница с три корпуса с 470 легла.

Още от Built.bg:  Иран потвърди смъртта на президента Ебрахим Раиси при хеликоптерна катастрофа

Проектът предизвика и напрежение между Стойчо Кацаров и президента Румен Радев, който през лятото се обърна към здравния министър, да се фокусира върху пандемията, а не върху създаването на нова частна болница.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам