Бюлетин

Столичната община увеличава средствата за облагородяване на т.нар. кални точки в града

За следващата година залагаме още по-голямо увеличение за инвестиции за облагородяване на междублоковите пространства в кварталите, защото за мен е важно тези подобрения да стигнат директно до мястото, където хората живеят. Една от най-добрите ми програми е тази за т.нар. кални точки, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на такава точка на ул. „Скайлер“ в район „Подуяне“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че от въвеждането на програмата преди три години досега са облагородени 89 „кални точки“ във всички райони на града, като общият им брой до края на тази година трябва да стигне 103. За обособяването им Столичната община е вложила 4,5 млн. лева. За следващата година обаче амбициите на Фандъкова са да се изградят още такива зони за 2,5 млн.лв., при представянето на проекти от страна на районните кметове.

Снимка: БТА

Миналата година в района са изградени четири „кални точки“, посочи кметът му Ева Митова. При облагородяването на терена на ул. „Скайлър“, който години тънел в кал и мръсотия, на мястото му се появяват квартален паркинг, алеи за преминаване до входовете на блоковете и създаване на нови зелени пространства. Митова посочи още, че изграждането на подобни зони е много полезно, оперативно става бързо, и помоли дейността да продължи, тъй като район „Подуяне“ е голям и има своите нужди.

Стара детска площадка, която е била силно амортизирана, е получила нов облик. Това стана известно при още една проверка на столичния кмет в район „Подуяне“ – на новоизградена площадка на ул. „Витиня“. В това парково пространство, в което се намира детската площадка, остава един ъгъл, който е предвиден за фитнес на открито. До него ще бъде облагородена още една „кална точка“.

Още от Built.bg:  Първият у нас Леден парк отваря врати утре в София
close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам