Бюлетин

Столичната община увеличава средствата за облагородяване на т.нар. кални точки в града

За следващата година залагаме още по-голямо увеличение за инвестиции за облагородяване на междублоковите пространства в кварталите, защото за мен е важно тези подобрения да стигнат директно до мястото, където хората живеят. Една от най-добрите ми програми е тази за т.нар. кални точки, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на такава точка на ул. „Скайлер“ в район „Подуяне“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че от въвеждането на програмата преди три години досега са облагородени 89 „кални точки“ във всички райони на града, като общият им брой до края на тази година трябва да стигне 103. За обособяването им Столичната община е вложила 4,5 млн. лева. За следващата година обаче амбициите на Фандъкова са да се изградят още такива зони за 2,5 млн.лв., при представянето на проекти от страна на районните кметове.

Снимка: БТА

Миналата година в района са изградени четири „кални точки“, посочи кметът му Ева Митова. При облагородяването на терена на ул. „Скайлър“, който години тънел в кал и мръсотия, на мястото му се появяват квартален паркинг, алеи за преминаване до входовете на блоковете и създаване на нови зелени пространства. Митова посочи още, че изграждането на подобни зони е много полезно, оперативно става бързо, и помоли дейността да продължи, тъй като район „Подуяне“ е голям и има своите нужди.

Стара детска площадка, която е била силно амортизирана, е получила нов облик. Това стана известно при още една проверка на столичния кмет в район „Подуяне“ – на новоизградена площадка на ул. „Витиня“. В това парково пространство, в което се намира детската площадка, остава един ъгъл, който е предвиден за фитнес на открито. До него ще бъде облагородена още една „кална точка“.

Още от Built.bg:  Инспекцията на междусистемната газова връзка: България получава достъп до газ от Западна Европа, а Сърбия има алтернатива на Южен поток

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам