Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Столичният общински съвет избра председател

Столичният общински съвет (СОС) избра за председател общинския съветник от “Продължаваме Промяната – Демократична България” (“Спаси София”) Цветомир Петров. Номинацията му беше подкрепена от 47 общински съветници.

По време на тайно гласуване общинските съветници можеха да направят избор между три кандидатури за председател на съвета – на “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”), които предложиха Цветомир Петров, втората кандидатура, която СОС подложи на гласуване, бе тази на Пламен Данаилов от “Има такъв народ”. Третата кандидатура бе на “Възраждане” – Емил Димитров. От ГЕРБ – СДС и “БСП за България” не предложиха кандидати.

Компромисът и постоянният политически диалог ще са в основата на работата на този старт на Столичният общински съвет, каза Цветомир Петров след избирането му за председател на съвета. Според него единствено не трябва да се допуска компромис за града ни. Повече от крайно време е да започнем да вършим това, заради което гражданите са ни изпратили – да ги представляваме. Имаме толкова общи програмни цели, нека се фокусираме върху тях, а не върху нещата, които ни разделят, призова той.

Мечтаех да съм общински съветник, за да работя за родния си град, съдбата ме натоварва с много по-голяма чест и отговорност, каза още Петров.

Съгласно правилника за организацията и дейността на СОС и Столичната общинска администрация, за да бъде избран председател, за него трябва да са гласували повече от половината общински съветници. Общо в СОС има 61 общински съветници.

Преди началото на осмото поред заседание за избор на председател групите на ПП-ДБ (“Спаси София”), ГЕРБ и БСП определиха кандидатурата на Цветомир Петров като “административно преодоляване на една пречка”, “широко споразумение за конкретна фигура” и “компромисна кандидатура”.

Още от Built.bg:  МРРБ: ЕК даде "зелена светлина" за източното платно на АМ "Струма" извън Кресненското дефиле

Снимки: БТА

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам