Бюлетин

Тетрис в центъра на София

Седмица, след като приключи пренареждането на част от жълтите павета по централния софийски булевард “Цар Освободител”, в отсечката отново се планира ремонт. Движението в участъка беше пуснато на 19 септември. В момента част от настилката вече е разместена, а фугите са зейнали.

Проблемен е участък в близост до кръстовището при сградата на Българската академия на науките (БАН). За дефектите първо съобщиха от организацията “Спаси София” с публикации в страницата си във Фейсбук.

От Столичната община обясниха, че и “техните екипи” са констатирали разместванията, а те били в малки участъци от ремонтираното пътно платно. Повторното им пренареждане няма да доведе до затваряне на цялата отсечка и цялостно спиране на движението. Ще се работи само по проблемните участъци.

Пред bTV представител на фирмата изпълнител заяви:

Преди кръстовището колите набиват едни спирачки, които правят приплъзване. Технологията все пак е автентична от 1904 год, тогава се е редяло на пясък. Оказа се, че на този интензивен пясък не е подходяща.

Снимка: FB/Vladislav Stoitsov

От Столична община заявиха, че възлагат на изпълнителя да пренаредят паважа за тяхна сметка.

Обектът е част от основният ремонт на карето между бул. “Цар Освободител”, ул. “Московска”, бул. “В. Левски” и ул. “Г. С. Раковски”, който е в процес на изпълнение и не е приет от Столична община.

Стойността на договора за ремонт на целия участък е 16 млн. лева без ДДС. От Общината уверяват, че повторното пренареждане няма да доведе до цялостно спиране на движението.

Снимка: FB/mediapool

Въпреки това, очевидно несполучливото пренареждане на паветата в центъра на Столицата донесе вълна от недоволство в социалните медии. Редица граждани качиха снимки, на които се виждат огромни разстояния между паветата, дупки и неравности. От Спаси София също изразиха мнение, че Общината трябва да поеме отговорност, тъй като жълтите павета са едно от автентичните белези на София.

Още от Built.bg:  28-ото издание на срещата на върха за климата се открива днес в Дубай

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам