Бюлетин

Тежка техника, служители на АПИ, пожарната, военнослужещи и доброволци в помощ на пострадалите от наводнението в региона на Карлово

Тежка техника, доброволци, служители на Агенция “Пътна инфраструктура”, на тол управлението, пожарната и военнослужещи продължават да разчистват пострадалите от наводнението села в Карловско. Осигурени са питейна вода и храна за всички нуждаещи се, електричеството се възстановява поетапно в населените места, съобщи пред журналисти след заседание на Кризисния щаб в село Каравелово кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

За днес разполагаме с 10 самосвала, 6 верижни багера в Каравелово и Богдан, а в село Слатина ще има 4 самосвала и 4 багера, коментира Кабаиванов. Над 10 частни фирми са се включили с техника. Ще имаме нужда от техника и хора поне през следващите два месеца, пораженията са големи и трябва двор по двор и улица по улица да се чистят, допълни той.

Допълнително 13 самосвала, 40 служители на тол управлението и 20 работници от “Автомагистрали” се включват в акцията по почистването на селата Богдан, Каравелово и Слатина, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов.

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и от Авиобазите в Граф Игнатиево и Крумово са разпределени в Каравелово и Слатина по 20 души и 40 в Богдан.

В момента най-важното е да коригираме коритото на реката, защото няма такова, коментира кметът на най-засегнатото село Богдан – Христо Иванов. По думите му няма бедстващи хора. Има нужда от вода, хляб и консерви.

Вчера успяхме от много къщи да изведем тинята на пътя и хората са по-спокойни, каза Славка Червенкова, кмет на село Каравелово. Предстои да се започне изпомпване с пожарната на водите от мазетата.

В разчистването на селата в Карловско, засегнати от водната стихия се включва най-новата и модерна техника на „Автомагистрали” ЕАД, която ще помогне значително за по-бързото нормализиране на обстановката в наводнените населени места. Tова съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Още от Built.bg:  Започна реставрацията на сградата на "Куршум джамия" в Карлово

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, заедно с изпълнителния директор на държавното дружество „Автомагистрали” ЕАД инж. Иван Станчев и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Иво Иванов, ще бъдат утре в 7:00 часа сутринта в село Каравелово, където с кмета на Карлово Емил Кабаиванов ще направят оглед на щетите след опустошителното наводнение в района. На място те ще преценят къде има най-голяма нужда за изпращане на допълнителна техника в помощ на бедстващите хора.

Снимки: БТА

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам