Бюлетин

Тирове протестират пред НС

Пет тира блокираха площада пред главния вход на Народното събрание. Превозвачите недоволстват от поредното отлагане на ремонтите по пътищата. Представители на транспортния бранш излъчиха свои представители, за да се срещнат с председателя на парламента Никола Минчев, пред когото да поставят проблемите на пътната безопасност, липсата на мантинели, ремонти на пътища и това, че този сектор е обречен на геноцид. Това стана, след като депутата Петър Петров от „Възраждане“ излезе при протестиращите, за да им съдейства с пропуски за достъп в сградата на Народното събрание.

Снимка: БТА

При превозвачите на площада бе и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. Днес парламентът трябваше да разгледа проекта на решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) да осъществява дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.

Заради провалено заседание на парламентарната комисия по правни въпроси и липсата на доклад, който да бъде внесен в пленарна зала, днес точката бе отложена. 

Моето място е тук, каза министър Караджов. Аз не съм министър на една или друга партия, аз съм министър за тези, за които съм избран, добави той пред участниците в протеста.

Гроздан Караджов, снимка: БТА

В пленарната зала възражението срещу поредното отпадане на точката дойде от коалиционния партньор „Има такъв народ“ (ИТН). Ставаме за смях с неспазване на собствените си решения, обясни председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Вчера бе гласувано проектът да влезе като точка днес, припомни той. Спечелилата най-много гласове политическа сила бламира собствения си министър-председател, коментира Йорданов.

Малко след 9:00 ч. днес бял камион със софийска регистрация паркира пред главния вход на Народното събрание. Шофьорът постави предупредителен знак за аварирал автомобил. От охраната на парламента отидоха при водача, за да му обяснят, че не може да спира пред входа. На място дойдоха и служители на МВР. Впоследствие водачът измести камиона встрани.

Още от Built.bg:  Андрей Цеков: Ще продължа линията на министър Шишков

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам