Бюлетин

“Трениталия” иска да пусне влак Париж-Мадрид в края на 2024 година

Италианската компания “Трениталия” (Trenitalia) възнамерява да пусне влакове между Париж и Мадрид през Барселона до края на 2024 г. Това обяви главният изпълнителен директор на държавната група “Феровие дело стато италиане” (Ferrovie dello Stato Italiane), цитирана от Франс прес.

“Възнамеряваме да свържем Мадрид и Париж до края на 2024 година”, e заявил Луиджи Ферарис в съобщение, публикувано на сайта на компанията. Информацията бе потвърдена пред АФП и от говорител на “Феровие дело стато италиане”, под шапката на която е “Трениталия”.

Снимка: FB

Италианската група, която присъства на френския пазар от една година с влак по маршрута Париж-Лион, възнамерява да открие и нова линия между Париж и Барселона, която ще е свързана с пуснатата на 25 ноември от испанския й филиал “Ирио” (Iryo) линия Мадрид-Барселона.

“Има план и работим по него, така че тази мечта може да се сбъдне до края на 2024 г.”, добави той.

“Това е част от проекта”, потвърди днес пред АФП и маркетинг директорът на “Трениталия” Франция Фабрис Толедано, но все още не са ясни конкретните срокове, допълни той.

Година след пускането на високоскоростни влакове на Ес Ен Се Еф (SNCF) между Париж, Лион, Торино и Милано, шефът на “Трениталия” – Франция Роберто Ринаудо изрази задоволството си от “невероятните резултати с над 1 милион продадени места.

Процентът на заетите места по линията Париж-Лион обаче е само 50 на сто, призна той, отказвайки да изкаже мнение за претърпените от италианската компания загуби на френския пазар и подчертавайки, че не е поставенa цел за рентабилност.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам