Бюлетин

Ускоряване на спада в строителството в Германия през септември

Строителният сектор в Германия се свива с по-бързи темпове през септември, показват данните от проучване на “Стандарт енд Пуърс глоубъл” (S&P Global), цитирано от ДПА.

Водещият индекс на рейтинговата агенция, отразяващ активността на мениджърите по поръчките в строителството, е намалял от 42,6 пункта през август до 41,8 пункта през септември.

Стойността на индекса Пи Ем Ай е под нивото от 50 пункта, което е индикатор за свиване на икономическата активност в строителния сектор.

Това е най-ниското равнище на индекса от февруари 2021 г., когато темповете на строителството в Германия са забавени поради лоши метеорологични условия.

Най-сериозен спад е отчетен при жилищното строителство, което през септември се свива с най-бързи темпове от април 2020 г.

Германия

Изграждането на индустриални сгради и логистични комплекси във Федералната република се забавя с по-плавни темпове.

“Гражданските инженерни проекти в Германия през миналия месец бележат сериозен и ускоряващ се спад, най-бързият от октомври 2021 г.”, отбелязват авторите на проучването. Те  изтъкват, че броят на новите поръчки в германския строителен сектор през септември спада за седми пореден месец. Клиентите ги отлагат на фона на повишаващите се цени, по-високите лихвени проценти и усещането за несигурност по отношение на перспективите за развитието на икономиката, отчитат анализаторите.

През септември очакванията на мениджърите в строителния сектор за неговото развитие са сред най-песимистичните, които са отчитани, отбелязва ДПА.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам