Бюлетин

Увеличава се числеността на службите по геодезия, картография и кадастър

С промяна в Устройствения правилник на Агенцията по геодезия, картография и кадастър 7 щатни бройки от общата и специализираните дирекции на централната администрация се прехвърлят към териториалните й звена – службите по геодезия, картография и кадастър, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

С увеличаване на персонала на службите по геодезия, картография и кадастър ще се намали натовареността на служителите. Това ще доведе до по-високи ефективност и качество при изпълнение на дейността, а това ще повиши и удовлетвореността на потребителите на кадастрални услуги, коментират от ведомството.

В средата на октомври минала година служителите на Агенцията протестираха с искане за ръст на възнагражденията им с минимум 20 процента. В началото на ноември правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по политики и програми в бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2022 г. С постановлението се предвижда намаляване на утвърдените разходи по програма “Ефективна администрация и координация” с 1 200 000 лв.

Увеличават се утвърдените разходи по две политики. С 1 000 000 лв. се увеличават разходите по бюджетна програма “Стратегическо планиране на регионалното и пространственото развитие, децентрализация и териториално сътрудничество”. С 200 000 лв. се увеличават средствата по политиката за подобряване на инвестиционния процес, поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура, бюджетна програма “Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация”. С промените в бюджета на МРРБ ще се компенсира недостигът на средства по отделните политики и програми, включително за възнаграждения на служителите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и осигурителни вноски към тях.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам