Бюлетин

В Деня на строителя: Ще е необходима мобилизация на строителния бранш за завършване на проектите

Камарата на строителите в България (КСБ) предупреди в днешния Ден на строителя – Димитровден, че 2023 г. отново няма да бъде лека за икономиката. Ще е необходима мобилизация на строителния бранш за успешно завършване на проектите от приключващия програмен период и започване на работа по дългоочаквания реален старт на новия, се казва в поздравителен адрес от името на ръководството на КСБ по повод професионалния празник на строителите. Тази година Камарата отбелязва и 15 години от създаването си.

В равносметка за тази година от КСБ посочват, че най-големият успех на бранша бе приемането на Методиката за индексация на договорите в строителството, като браншовата организация бе активен участник в изготвянето й. През 2022 г. голям успех бе и одобрението от ЕК на Европейския цифров иновационен хъб в сектор “Строителство”, на който КСБ е инициатор и съосновател.

“Камарата продължи да изпълнява и набелязаните приоритети, свързани с предложения за промени в законодателството, касаещо строително-инвестиционния процес. Водихме ползотворен диалог с правителството, институциите, работодателските и синдикалните организации и в Консултативния съвет на браншовите камари в сектор “Строителство”, се посочва в поздравителния адрес.

И през 2022 г. българските строители не изневериха на благородната традиция – да са първите, които се отзовават на помощ при беди и природни бедствия, се изтъква в поздравителния адрес. Фирми членове на КСБ помогнаха за справянето с бедствието в карловските села след наводненията.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам