Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Вашингтон намалява енергийните сметки на по-бедните домакинства в САЩ с 13,5 милиарда долара

Белият дом ще предостави 13,5 милиарда долара на американските домакинства с ниски доходи, за да помогне за намаляване на сметките им за отопление тази зима. Това оповести администрацията на президента Джо Байдън, информира Ройтерс.

Като част от инициативата Министерството на здравеопазването и човешките ресурси ще осигури 4,5 милиарда долара, с които да бъдат финансирани енергийни ремонти на домовете, както и ще бъдат покривани неплатени сметки за комунални услуги. Останалите близо 9 милиарда долара ще отидат за повишаване на енергийната ефективност чрез нови програми, ръководени от местните власти.

Също така министерството посочи на официалната си страница, че проучва как най-добре да използва правомощията си, произтичащи от Закона за отбранителното производство, така че да се засили американското производство на термопомпи, чрез които да се подобрят енергоспестяването и енергийната ефективност на домакинствата.

Засилването на американското производство и внедряване на електрически термопомпи е от решаващо значение за постигане на климатичните цели на страната, обяснява енергийното министерството. То ще се опита да максимализира инвестиция, в размер на 250 милиона долара, която е част от “Закона за намаляване на инфлацията”, и е насочена към разширяване на използването на високотехнологични термопомпи, произвеждани в САЩ.

Миналото лято президентът Байдън разшири обхвата на Закона за отбранителното производство, за да засили местното производството на ключови за зелената енергия технологии. В тази връзка конгресът отдели 500 милиона долара за инвестиции по “Закона за намаляване на инфлацията”, а в съответствие с намерението на Конгреса, президентът Байдън определи, че с 250 милиона долара от тях ще са предназначени за термопомпи

Термопомпите предлагат енергийно ефективна алтернатива на отоплителните уреди като използват електричество за пренос на топлина от по-хладно към по-топло пространство. Така хладното пространство се изстудява допълнително, а топлото пространство се затопля. Тъй като термопомпите пренасят топлина, вместо да я генерират, тази технология ефективно осигурява комфортни температури за домове и предприятията.

Още от Built.bg:  Доц. д-р Драгомир Стефанов: Очаква се леко охлаждане на пазара на недвижими имоти в сегмента "Жилища"

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам