Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Васил Терзиев иска да смени главния архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев обяви пред “Нова телевизия”, че иска да смени главния архитект на града Здравко Здравков. Попитан дали очаква да работи със сегашния главен архитект на София Здравко Здравков, Васил Терзиев отговори, че за момента Здравков е главният архитект. „Но смятаме да проведем конкурс по-нататък във времето, когато приемем новата организационна структура“, допълни кметът и поясни, че гласуването на организационната структура на общината отново е в правомощията на общинския съвет.

Главният архитект на София арх. Здравко Здравков. Снимка: БТА

Терзиев подчерта, че с овладяването на комисиите в местния парламент от ГЕРБ и БСП всеки негов опит за промяна в структурата на управлението на общината може да среща отпор. Гласуването на състава на комисиите, плюс тяхното председателство, е опит да има една спирачка за всичко, което правим, коментира Терзиев по повод случилото се на последното заседание на СОС. Няма да чуете от мен да се оправдавам и да казвам колко е трудно. Това са даденостите, работим с инструментите, които имаме. Кметът не е нито генерал без армия, нито безгласна буква, каза Терзиев.

Нови избори не би трябвало да има, нито за общински съвет, нито за кмет, но изчакаме решението на съда, каза още Терзиев и подчерта, че ще се съобрази с решението на съда, но фокусът му е да се бори с всекидневните проблеми на София. „Въпреки всичко казано, се вижда много ясно, че ако има някой ощетен, това съм по-скоро аз, моят брой гласове би нараснал при едно преброяване“, коментира той.

Снимка: БТА

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам