Бюлетин

Васил Терзиев – новият кмет на София: Довчера бяхме политически опоненти, днес сме от една старна

Снимка: БТА

Довчера бяхме политически опоненти, днес вече сме от една страна – тази на София, заяви кметът на София Васил Терзиев в първото си изказване пред новоизбрания Столичен общински съвет.

Нужно е да защитаваме интересите на всички в града, независимо от нашите политически виждания. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дългосрочни решения, които ни обединяват, посочи Терзиев. Това, което е по-дълго от един мандат, тази мечта, която ни обединява- София да бъде модерен, сигурен, уреден европейски град, в който всички искаме да градим бъдеще, добави кметът на София. Той каза, че това, с което се е ангажирал в кампанията, е наистина да положи всички усилия да бъда кмет на всички софиянци. По думите му оттук нататък трябва заедно с общинските съветници да търсят какво ги обединява. Това са ценностите, принципите и начинът, по който да заработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, така че да успеем да променим нагласата на хората, заяви Терзиев.

Голям проблем според него е загубената вярата в общината. Тук сме четири години заедно и трябва да работим заедно да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения, каза Терзиев. Той изрази вярата си, че всички в Столичния общински съвет са мъдри и ще намерят този път.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам