Бюлетин

Вежди Рашидов бе избран за председател на 48-ото Народно събрание

Вежди Рашидов от парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС бе избран за председател на 48-ото Народно събрание (НС). “За” бяха 139, “против” – 73, 27 депутати се въздържаха.

Той бе номиниран от четири ПГ – на ГЕРБ-СДС, ДПС, “БСП за България” и “Български възход”. Кандидатурата на най-възрастния в този парламент народен представител бе обявена от лидера на левицата Корнелия Нинова.

“Против” предложението гласуваха от “Продължаваме Промяната” (ПП) и “Демократична България”, “Възраждане” се въздържаха.

Снимка: БТА

За Цвета Рангелова от ПГ “Възраждане” бяха 29 народни представители, 71 – против и 137 се въздържаха.

Видяхме, че отношението към опозицията в този парламент е болшинството да си прави каквото си иска, затова гласувахме с “против”. Така съпредседателят на ПП Асен Василев обясни отрицателния вот на парламентарната група и защо те настояваха за почивка преди избора. По думите му причината три дни поред да се избира председател на НС е в голямото разделение. Това, което в момента се случва в парламента, е срамно, изтъкна още Василев. Ние сложихме фасада, която да прикрие нашата невъзможност да постигнем съгласие, това е, което избрахме, коментира той. Може би, добави съпредседателят на ПП, това трябва да е още една стъпка по пътя напред, но не съм сигурен дали тя не е назад или встрани. Ако по този начин ще работи този парламент, следващия път няма как да направим фасада, за да решим проблемите, предупреди депутатът.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам