Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Виолета Комитова назначи проверка на пътния участък, където се случи трагичния инцидент с македонски автобус

Снимка: БТА

Работна група с представители на МРРБ и АПИ ще проверят на място състоянието на пътя, където тази сутрин катастрофира тежко македонски автобус.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обясни в интервю пред bTV, че пътната безопасност е комплекс от няколко неща – от пътна инфраструктура, от шофьори на автомобили и затова има Държавна агенция по пътна безопасност, така че би следвало и тя да се произнесе по този въпрос.

Снимка: Министерски съвет

“Готови сме да приемем нейните препопъки, нейните съвети, и ако сме дпуснали грешки, да ги отстраним”, обясни министъра на регионалното развитие.

На въпрос дали знае за нелегален изход от кариера, откъдето са излизали тежкотоварни автомобили, които са замърсявали този участък и това да е причина за инцидента, Комитова отговори:

“Това също ще бъде проверено. Нелегалните изходи ние не ги знаем, защото ние работим само с легалната пътна инфраструктура. Но ще изпратим хора на място, ще проверим.”

Село Боснек (23 ноември 2021) При тежък пътен инцидент с автобус загинаха 46 човека. Произшествието е станало на магистрала “Струма” малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек. Жертвите са чужди граждани, а автобусът е пътувал в посока към Република Северна Македония. Седем души са спасени и са откарани в “Пирогов”.
Пресфото – БТА снимка: Минко Чернев 

Попитана дали пътната маркировка е по стандарт, достатъчно видима ли е, министъра на регионалното развитие подчерта, че след проверка на място, на състоянието на настилката, на еластичните огради, на маркировката, на знаците, ще може да отговори.

Според Виолета Комитова не е допустимо на скоростна отсечка да няма светлоотразителна маркировка.

“На този етап не мога да кажа дали е имало сигнали за неизправности в този участък. Има огромен обем преписки в АПИ и МРРБ, ще бъдат проверени.”

Така министър Комитова коментира и информацията, че е имало множество сигнали за висока концентрация на ПТП – та на това място.

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам