Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Виолета Комитова за протеста на “Автомагистрали-Черно море”: Защо ще протестират пред МРРБ, след като си тръгвам?

Снимка: БТА

Служебният регионален министър обясни в парламентарните кулоари, че протестът е на фирма “Автомагистрали – Черно море”, която  е частна компания, работила по отсечката Чирпан – Стара Загора.

“Имат договор, мисля, че беше от януари месец тази година и приключиха техния строеж през юли месец, когато отворихме пътя за морето”. 

По думите на комитова тази фирма е част от една група фирми,  около десет, които са сключвали договор на обща стойност 207 милиона, за ремонта на Чирпан – Стара Загора – 40 километра от магистрала”Тракия”. 

“Но 207 милона лева не са били осигурени в бюджета на АПИ. Затова е този протест, че на тях не са им изплатени всичките суми”, каза Виолета Комитова. 

На въпрос защо ще протестират пред МРРБ, Комитова отговори: “И аз това се питам, след като министър Комитова си тръгва. Този проблем явно ще остане да се решава в бъдеще. Не мога да ви кажа”. 

Комитова уточни, че “Автомагистрали – Черно море” има договор с държавната компания “Автомагистрали”. “От едната страна на договора стои подписа на господин Беличев, предишния шеф, който е сключил всичките тези договори – общо десет договора за тази отсечка, не знам какво ще търсят от регионалния министър”, уточни Виолета Комитова. 

Тя обясни, че няма покана за минисър в редовен кабинет. “Смятам да предам щафетата на новия министър и с достойнство да се оттегля от работата, която изпълнявах през последните месеци”, каза Комитова и допълни, че не може да си даде оценка като служебен министър на регионалното развитие и благоустрийството. 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам