Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Христо Стоичков направи първа копка за изграждането на нов спортен комплекс в Пловдив

Носителят на Златката топка за 1994 година Христо Стоичков направи символична първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив. Проектът предвижда изграждане на осем нови спортни игрища за детско-юношеската школа на втородивизионния Марица (Пловдив) до Езикова гимназия „Пловдив”. На церемонията присъстваха кметът на града Здравко Димитров, заместник-кметът Георги Титюков, Атанас Узунов, както и президентът на Марица Христо Христов. 

„Нека да направим така, че да се гордеем, че сме от квартал „Кършияка“. Аз съм започнал да тренирам на тези игрища и затова искам този нов комплекс да бъде използван от всички младежи в тази част на Пловдив. Важно е те да могат да спортуват, защото във възрастта между 14 и 17 години ние губим нашите деца и те спират да се занимават със спорт.

Затова съм благодарен, че се реализира този проект, защото без такива бази няма как да искаме да създаваме големи спортисти, с които после да се гордеем. Хубаво е, че тези игрища са до гимназията, за да може след училище учениците да не ходят по кафенетата, а да дойдат да тренират. Мисля, че този проект е един подарък за всички хора тук“, заяви Христо Стоичков.

Първият етап на проекта за спортния комплекс е на стойност от 7 милиона лева и предвижда изграждането на две игрища със стандартен размер на голям футболен терен, едното от които ще бъде с естествена тревна настилка и едно – с изкуствена, обособяването на три малки футболни игрища, както и три многофункционални игрища за хандбал, волейбол, тенис на корт, баскетбол и фитнес на открито.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който преди седмица даде началото на нов проект за изграждане и на спортна зала, непосредствено до новия комплекс на Марица, заяви, че спортът остава приоритет в управлението на града.

Още от Built.bg:  Юлия Навалная съобщи, че ще продължи борбата на съпруга си

„Винаги съм казвал, че трябва да обръщаме внимание на спорта, за да може децата да растат здрави. Всяко училище трябва да има спортна база.

Надявам се строителят да се справи в срок, за да може новите игрища да се ползват, както от юношите на Марица (Пловдив), така и от учениците от Езикова гимназия „Пловдив“, в чийто двор се намират терените“, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Срокът на договора за изграждане на новия спортен комплекс предвижда той да бъде завършен преди края на 2023 година.

Снимки: БТА

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам