Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън” е единствената компания останала в краткия списък за изграждане на нови мощности в АЕЦ “Козлодуй”

Снимка: АЕЦ “Козлодуй”

Южнокорейската компания “Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън” (Hyundai Engineering & Construction Co) единствена остана в списъка на кандидатите за изграждането и пускането в експлоатация на 7-и и 8-и блок в АЕЦ “Козлодуй”, с технология с технология AP1000. Това се получи след извършената проверка на оценителната комисия по отношение на всеки кандидат за наличие на изискуем инженерно-технически и строителен опит и експертиза; икономически и финансов капацитет, а също така и за наличие на всички изискуеми документи. Това става ясно от разпространено официално съобщение от “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности”.

Преди извършената оценка, списъкът от компании беше съставен от кандидатите за участие Fluor, Bechtel Nuclear Power Company Limited, Hyundai Engineering & Construction Co., консорциум с лидер China National Nuclear Corporation Overseas и партньор China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co., както и China Energy Engineering Corporation Limited.

Докладът на комисията е приет и одобрен с решение на Съвета на директорите на “АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности” по т. I.1. от Протокол № 4-2024 г. от 13 февруари.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Бюджетът на София за 2024-та е приет

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам