Бюлетин

Заем от Европейската инвестиционна банка на стойност 50 млн. евро предстои да одобри Столичният общински съвет

Програма за изграждане и реконструкция на пешеходна инфраструктура на територията на Столичната община, финансирана чрез инвестиционен кредит от Европейската инвестиционна банка на стойност 50 млн. евро, предстои да одобри Столичният общински съвет (СОС) на заседание от 10:00 часа, съобщиха от съвета.

Общият бюджет на програмата, която е със срок за изпълнение четири години, е 60 млн. евро. За 50 млн. евро общината ще кандидатства за кредита, който е със срок от 25 години, с до седем години гратисен период. Собственото финансиране, което ще осигури Столичната община, ще бъде 10 млн. евро. От средствата 20 процента ще бъдат разпределяни директно на районните кметове, за да могат те да ги управляват.

Общинските съветници се очаква да одобрят и създаването на нова социална услуга – „Дневен център за деца и младежи с увреждания”. Програмата ще работи по няколко направления, сред които “Информиране и консултиране”, “Терапия” и “Рехабилитация”. Един от основните приоритети на Столичната община в областта на социалната политика за деца и възрастни в неравностойно положение, е предоставяне на подкрепа, с цел подпомагане за преодоляване на социалната изолация и за ефективна интеграция, с оглед пълноценната им личностна реализация, посочват от СОС.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам