Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Започва изложението Архитектурно-строителна седмица

architecture blueprint floor plan 1857175

Изложението Архитектурно-строителна седмица ще бъде открито от 13:00 ч. днес в Изложбена зала 1 на Интер експо център, съобщиха организаторите му. В рамките на форума, който ще продължи до 6 април, са организирани и изложението на едрогабаритната строителна техника и механизацията АТЕСТ Експо и форматът Green Energy, насочен към енергийната ефективност.

“Присъстващите ще се срещнат с екипите на над 180 изложители от България, Франция, Испания, Китай, Полша, Украйна, Турция, Гърция и Румъния. Освен в залите, изложенията се разгръщат и върху откритите площи на Интер експо център и ще надхвърлят 12 000 кв. м площ. Организатор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Интер експо център, а на АТЕСТ Експо – Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ)”, поясняват организаторите.

Архитектурно-строителна седмица ще фокусира вниманието върху всеки сегмент от строителството, сред които са довършителните дейности, вратите, прозорците и фасадите, софтуерът, различните материали, стоманени и дървени конструкции, строителното оборудване и механизацията, ландшафтните и индустриалните решения.

Снимка:: Интер Експо Център

За втора година Green Energy спира вниманието върху енергийната ефективност, възобновяемата енергия и рециклирането. Основните акценти на участниците са обвързани с различните решения, смарт системите и технологиите за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), термоенергия, дигитални решения, управление на отпадъци и рециклиране, рекултивиране на замърсени почви, чистота на въздуха, локални пречиствателни съоръжения, соларни технологии.

В АТЕСТ Експо се включват водещи компании от сферата на производството, вноса и дистрибуцията на едра строителна техника. Сред машините, които ще бъдат изложени, са: земекопна техника, преси, вибрационни чукове, сондажни платформи, багери, грейдери, булдозери, шредери, товарачи, кранове, вишки, минно оборудване и др.

В рамките на изложенията ще се състои и церемония по връчването на наградите ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023. Събитието ще определи за 10-и път най-добрите продукти в архитектурата, урбанизма и ландшафтния дизайн в България. ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 се организират от сп. “Още за къщата”, THE BUILDING и CITYBUILD.BG, в партньорство с Интер експо център.

Още от Built.bg:  Тръмп е първият държавен глава в САЩ, който застава пред наказателен съд

Отличията “Бранд на България” също ще бъдат част от Архитектурно-строителна седмица. Фокус в селекцията са освен наложени и изявени брандове, които са двигател на икономиката на страната и такива, които имат принос в малкия и среден бизнес.

Камарата на строителите в България организира днес дискусия “Възможности и перспективи пред компаниите от сектор “Строителство”, засягаща дигитализацията, обученията, технологиите, материали и подходи, енергийната ефективност. Форумът ще бъде открит в 13:30 ч. от председателят на Управителния съвет на Камарата инж. Илиян Терзиев. Българската асоциация за изолации в строителството ще представи “Ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради”. През всички дни ще има и поредица от фирмени презентации.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам