Бюлетин

Започва кандидатстването за програма „Зелена София“ на Столична община

Приемат се предложения по Програма „Зелена София“ на Столичната община за облагородяване на градинки и междублокови пространства, съобщиха от пресцентъра на общината.

Програма „Зелена София“ започна през 2011 г. по идея на кмета Йорданка Фандъкова. По програмата до 2021 г. са облагородени 1465 зелени пространства със съвместната работа на граждани и Столичната община.

Програмата предоставя възможност на етажни собствености, НПО-та и читалища със седалище в София да разработят проекти за облагородяване на зелени площи в междублокови пространства и градинки, както и за създаване на места за отдих в тях. На одобрените проекти Столична община предоставя в натура и безвъзмездно дървесна и храстова растителност, цветя, пейки, кошчета за отпадъци и паркова мебел, материали за обновяване на градинските пространства, както и инструменти за тяхната обработка и поддръжка, а гражданите със своите идеи и доброволен труд облагородяват пространствата и създават уютни места за отдих пред домовете си.

Проектите за кандидатстване се разработват съгласно Правилата на Програма „Зелена София“, както и одобрените за 2022 г. Насоки и формуляри за кандидатстване, които са публикувани на страницата на Столична община в интернет.

Проектните предложения трябва да се внасят в районните администрации, на територията на районите по адреса на терена, който ще се облагородява до 17:00 ч. на 01.09.2022 г. Във всяка администрация са определени длъжностни лица, които да подпомагат гражданите с указания, насоки и информация по Програмата.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам