Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Започва вторият етап на ремонта на трасето на трамвай номер 5 в София

От утре започват строителни работи във връзка с етап две от ремонта на трасето на трамвай номер 5, съобщи на брифинг заместник-кметът по строителство на София Ангел Джоргов по повод предстояща реорганизация на движението по трасето. Ремонтните дейности ще обхванат участъка на трамвайното трасе от бул. “Тодор Каблешков” до Околовръстното шосе.

“Промяната се състои в това, че строителите започват да работят в участъка под Околовръстното шосе. От декември досега работиха само участъка от ухото на Околовръстното шосе до кв. “Княжево”. Трамвай номер 4 ще стига до ухо “Бъкстон”, там, където върти сега и петицата, а трамвай номер 11 ще обръща на ухото, което е срещу стадион “Славия”, каза Джоргов.

Снимка: БТА

Заместник-кметът добави, че заместващият автобус ТМ5 се запазва, като той ще обслужва пътниците на трамваите 4 и 5 през петминутен интервал. Това ще продължи до средата на април.

Във връзка с изпълнението на втория етап от ремонта на трамвайното трасе по бул. “Цар Борис III” се въвежда временна организация на движението. По думите му движението по кръстовището на бул. “Тодор Каблешков” и бул. “Цар Борис III” няма да бъде засегнато от строителните дейности, като ще се работи само в обособеното за това трасе.

Джоргов се извини на столичани за неудобството покрай ремонта на трасето, посочвайки, че след него  ще има нови перони, релсов път и контактна мрежа, както при изпълнението на ремонта в първия му етап.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам