Бюлетин

“Зелена светлина” за строителството на разширението на метрото през “Слатина”

Разрешението на третия лъч на метрото, който ще преминава през район „Слатина“, вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия план за устройство (ОУП) в София.

Трасето започва от Военната академия, минава през кв. „Гео Милев“ , зала „Арена Армеец“ до бул. „Цариградско шосе“. В следващия месец ще бъде изготвен и докладът за подробния му план. С изграждането на разширението се очаква броят на пътниците, които ползват столичното метро да нарасне с още 65 000. Това стана известно по време на проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова на нова „кална точка“ в район Подуяне.

Снимка: FB/fandakova.bg

„Благодаря на министъра на финансите и на министъра на регионалното развитие, които много бързо придвижиха промяната в Общия устройствен план и дадоха зелена светлина за строителството на метрото, тъй като предишното правителство беше спряло разглеждането на ОУП. Мисля, че за софиянци това е един от най-важните проекти“, каза Фандъкова.

Изпълнителният директор на „Метрополитен“ ЕАД проф. д-р инж. Стоян Братоев съобщи за БТА, че строителството на метрото се очаква да започне през второ тримесечие на следващата година и ще продължи три години и половина. Отделените средства за строителството са 548 млн. лева.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам