Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Зеленски след срещата с Денков: Обсъдихме сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство

Снимка: Министерски съвет

Обсъдихме сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски след среща с премиера на България Николай Денков, който е на посещение в Киев.

Руската агресия превръща този регион в един от най-горещите, заяви Зеленски. Благодарение на нашите съюзници успяваме стъпка по стъпка да възстановяваме сигурността в Черно море, каза още той.

Зеленски посочи, че Украйна цени всяка помощ, която получава. Украинският президент коментира още, че е обсъдено двете страни да активизират „разширяването на логистиката и инфраструктурата в региона“.

Николай Денков и Володимир Зеленски, снимка: МС

Такова сътрудничество ще направи нашите народи по-силни, каза още Зеленски. България много ни помага за възстановяването на правдата след действията на руските престъпници, посочи още Зеленски. Много ценим подкрепата на България, каза още президентът на Украйна.

Украйна е много заинтересована в съвместно производство с България и с държавите, които имат голям потенциал в отбранителния сектор. Това ще бъде качествена копродукция, която може да осигури работни места и пари. Така могат да бъдат задоволени дефицитните нужди на Украйна. Говорим не само за военното време, а и за след войната, коментира Зеленски. Украйна получи само 30 % от обещаните от Европейския съюз (ЕС) 1 млн. снаряди, добави той. На въпрос как оценява ситуацията на фронта, Зеленски отговори: с езика на военните ни „ситуацията е сложна, но изцяло контролирана“.

Съвсем неотдавна на среща в Париж с президента на Франция Еманюел Макрон обсъждахме стъпки, които трябва да направят нашите европейски партньори, каза украинският президент относно днешната Международна конференция в Париж. По думите му идеята на президента на Франция е да събере европейските партньори и от тяхна страна да бъдат предложени мерки.

Още от Built.bg:  Откриват археологическия комплекс "Долината на тракийските царе" край Казанлък

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам