Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АПИ разпореди бързи действия по изпълнение на готовите проекти за свлачища в страната

Да бъдат предприети незабавни действия, всички готови работни проекти за свлачища в страната да бъдат придвижени към строителните надзори и да бъдат процедирани за разрешение за строеж, откриване на строителни площадки и изпълнение на строителните работи, е наредил председателят на Управителния съвет (УС) на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов. Това обяви той пред журналисти на среща в Мизия с кметове и областната управа на Враца.

Действията са предприети след коментар, направен вчера в Смолян от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, че е изумен „как е възможно да има участъци по републиканската пътна мрежа, които от пет-шест години да стоят с ограничено движение заради свлачища или пропадания на платната“. По думите на министъра това показва как по една или друга причина подобни локални проблеми са пренебрегнати от държавата.

Отчитаме, че има такава тромавост и мудност в изпълненията на решенията, обяви инж. Йорданов, допълвайки, че действията им трябва да станат много по-активни и бързи по отношение на решаването на важни въпроси. „Не може да има свлачища, които да не са възстановени в продължение на пет години. Такива проблемни участъци има в цяла България. По цялата пътна мрежа има регистрирани свлачища с датировка 2019 – 2020 година и по-назад във времето. Това показва бавно придвижване на документация, тромава и неработеща администрация“, коментира председателят на УС на АПИ.

Инж. Йорданов допълни, че за местата, за които все още няма изработени проекти, ще бъде оказан необходимия натиск към изпълнителите да завършат ангажиментите си съгласно договорените срокове.

На снимката: инж. Ясен Йорданов/БТА

Още от Built.bg:  Кметът на София: Нашият ангажимент е до края на мандата ни да има поне един работещ лифт

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам