Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Епъл” отново е най-скъпата компания в света

Снимка: AP

Технологичният гигант от САЩ “Епъл” (Apple) отново стана най-скъпата компания в света, заемайки челното място от друга американска компания – “Майкрософт” (Microsoft), предаде Ройтерс. Това се случва на фона на продължаващата надпревара и инвестиции на производителя на “айФон” (iPhone) в технологии за изкуствен интелект, отбелязва информационната агенция.

Вчера акциите на “Епъл” скочиха с почти 4 на сто до рекордните 215,04 долара за брой, което повиши пазарната капитализация на компанията до 3,29 трилиона долара. Тази на “Майкрософт” днес бе 3,24 трилиона долара, изоставайки от “Епъл” за първи път от пет месеца.

Ръстът на акциите идва, когато технологичният борсов индекс “Насдак” (Nasdaq) достигна рекорден връх поради нови признаци на охлаждане на инфлацията в САЩ.

Вчера книжата на “Епъл” се повишиха с повече от 7 на сто, след като технологичната компания от САЩ представи набор от функции с използване на изкуствен интелект и софтуерни подобрения за своите устройства – ход, който според няколко анализатори ще засили продажбите на “айФон”.

На годишната конференция за разработчици на “Епъл” по-рано тази седмица ръководителите, включително главният изпълнителен директор Тим Кук, разкриха повече подробности за това как гласовият асистент “Сири” (Siri) ще може да взаимодейства със съобщения, имейли, календар, както и приложения на трети страни.

Лидерът в производството на чипове за изкуствен интелект “Енвидиа” (Nvidia), чиято пазарната стойност за кратко изпревари тази на “Епъл” миналата седмица, е нараснал по отношение на пазарна оценка с колосалните 154 на сто тази година. По-рано днес пазарната капитализация на компанията за видеокарти и чипове достигна 3,11 трилиона долара.

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам