Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Главболгарстрой” – първи избор на инвеститорите за строителство на промишлени предприятия

На снимката: Производствена сграда ,,Ролласт”

Близо 30% от изградените от ГБС обекти за изминалата година са индустриални производства, което нарежда компанията сред най-предпочитаните от инвеститорите на нашия пазар.  Успехът на компанията има своето логично обяснение – добавената стойност, която дават на клиента или т.нар. value engineering.

Системният подход, който дружествата от холдинговата група на “Главболгарстрой” имат за подобряване на проектните решения и предоставянето на краен продукт, отговарящ напълно на нуждите на производството, съчетани с възможностите им да затворят напълно цикъла на реализация на проектите, им гарантират водещо място на пазара. 

Затворен цикъл

За да предоставиш завършена услуга на най-добрата цена и с най-високото качество, трябва да разчиташ на себе си. В унисон с тази максима, “Главболгарстрой” целенасочено развива капацитета си в ключови направления. Компанията влага много в развитието на инженерния и техническия си състав, както в обновяването на материалната база, с която разполагат дружествата, ангажирани в изпълението на проектите.

Завод за предварително напрегнати стоманобетонни елементи ,,Главболгарстрой Прифаб”

Конкурентно преимущество на компанията са собствената земекопна техника, кариери за инертни материали, бетонови стопанства, собствен арматурен двор, транспортна и подемна техника и, разбира се, най-ценното – специализираните работници като монтажници на сглобяем стоманобетон и метални конструкции, монтажници на промишлено оборудване, квалифициран заваръчен персонал, подготвени технически кадри. Хората, които извървяват целия път, заедно с клиента. 

Заводът има значение

По отношение на индустриалните обекти, компанията затваря напълно цикъла на реализация – от проектирането, през производството до монтажа и въвеждането в експлоатация. Експертите предлагат цялостни решения, оптимизация и подобрение спрямо крайната цел на предприятието и инвеститора. Освен че проектира и строи, ГБС произвежда елементите, необходими за обектите.

Още от Built.bg:  Светът след смъртта на Навални

Производството на “Главболгарстрой” в Пазарджик е най-модерният завод в България за предварително напрегнати стоманобетонови конструкции, а димитровградското „Климатех“ има капацитет и експертиза за стоманени конструкции, които да покрият нуждите и на най-големия обект. 

Портфолио от емблематични проекти

Всъщност Главболгарстрой стои зад реализацията на много от модерните производства в страната. В портфолиото на групата са пивоварни, цехове за вторични продукти. Компанията може да се похвали със строителството на дестилерии за етерични масла, складово-производствени бази за велосипеди, мебели, високотехнологични фармацевтични бази.

Опитът на компанията се простира до изграждането на сложни логистични бази, разширявайки допълнително обхвата им от индустриални строителни услуги.

Сред емблематичните обекти на компанията е базата на „Ролпласт Груп“ в индустриалната зона на Костинброд. Реализиран на пет отделни етапа, проектът обхваща изграждането на цех за производство на стъкло, прилежащи офиси, складове и допълнителни производствени сгради. Общата застроена площ от 23 454 м2 е доказателство за мащаба и сложността на проекта.

Последната реализирана инвестиция представлява нова административно-производствена база. Именно за нея вчера “Главболгарстрой получи” и първа награда в категория „Промишлени сгради“ на церемонията „Сграда на годината“. Проектът бе номиниран и в категория „Зелени промишлени сгради“ заради фотоволтаичните системи, монтирани отново от ГБС. 

Снимка: “Сграда на годината”

Сред емблематичните обекти на компанията е базата на „Ролпласт Груп“ в индустриалната зона на Костинброд. Реализиран на седем отделни етапа, проектът обхваща изграждането на цех за производство на стъкло, прилежащи офиси, складове и допълнителни производствени сгради.

Общата застроена площ от 37 591 кв м  (РЗП 40 162 кв.м) е доказателство за мащаба и сложността на проекта. Пет от общо седемте етапа реализираха екипите на Главболгарстрой, като последният представлява нова административно-производствена база. За нея Ролпласт получи и първа награда в категория „Промишлени сгради“ на тазгодишната церемония „Сграда на годината“.

Още от Built.bg:  Лаура Кьовеши пред "Зюддойче цайтунг": Престъпните организации имат прекалено голямо влияние върху демократичните структури

Проектът бе номиниран и в категория „Зелени промишлени сгради“ заради фотоволтаичните системи, монтирани отново от строителя.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам