Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Главболгарстрой Холдинг става част от Световния икономически форум

На снимката: Проф. Клаус Шваб, основател и изпълнителен председател на Световния икономически форум (вляво) и Калин Пешов, председател на Управителния съвет на „Главболгарстрой Холдинг“, по време на подписването на споразумението за сътрудничество

Женева, Швейцария       

Главболгарстрой Холдинг и Световният икономически форум подписаха споразумение за партньорство. Двете организации споделят общи принципи и визия за устойчиво развитие и иновации. 

Сътрудничеството е доказателство за значимата роля на строителния сектор по пътя на постигането на важните промени в глобален план – посока, която е водеща за икономическия форум. 

Като строителен лидер, ГБС се ангажира да бъде активна по теми, свързани с бъдещето на индустрията, прехода към нови енергийни източници, инженерния подход към тази промяна и налагането на най-добрите световни практики в изграждането на инфраструктура. 

Отляво надясно: Лауро Мъф, експерт - партньорства, Пламена Ненкова, зам.-изп. директор „Международни отношения и бизнес развитие“ в „Главболгарстрой Холдинг“, проф. Клаус Шваб, Калин Пешов, председател на Управителния съвет на „Главболгарстрой Холдинг“ и Шарлот Бутбул от "Градска тансформация"

На снимката: Отляво надясно: Лауро Мъф, експерт –  партньорства,  Пламена Ненкова, зам.-изп. директор „Ммеждународни отношения и бизнес развитие“ в „Главболгарстрой Холдинг“, проф. Клаус Шваб, Калин Пешов и Шарлот Бутбул от “Градска тансформаци”

Сред темите, по които Главболгарстрой ще работи, е и мястото на строителната индустрия в справянето с глобалните екологични предизвикателства, зелените строителни решения, намаляването на отпечатъка на индустрията върху природата и други ключови въпроси, по които строителният холдинг може да допринесе с експертиза от своя 54-годишен опит в бранша. 

Основан през 1971 г. от проф. Клаус Шваб, Световният икономически форум обединява усилията на лидери от различни области като политика, бизнес, академична общност и гражданско общество. Днес форумът е платформа за диалог и сътрудничество в прилагането на иновативни решения по сложни глобални проблеми. 

Организацията има статут на наблюдател към Икономическия и социален съвет на ООН и същевременно е под наблюдението на Швейцарския федерален съвет. Посоката на работата и се определя като “подобряване на състоянието на света“. 

Световния икономически форум организира редица значими събития като годишната среща в Давос.  Публикува документи с голямо обществено, политическо и икономическо значение като „Доклада за глобалните рискове“, „Глобалния доклад за конкурентоспобността“, който оценява конкурентоспособността на икономиките спрямо факторите, които оказват влияние върху икономическото развитие и растеж, както и „Индекс на енергийния преход“, касаещ трансформацията на глобалната енергийна система и готовността на страните за нейната реализация. 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам