Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Министрите на финансите и управителите на централните банки от Г-7 и Г-20 се срещат днес във Вашингтон

Министрите на финансите и управителите на централните банки на страните от групата на седемте най-развити световни икономики (Г-7) ще се срещнат днес във Вашингтон, за да обсъдят глобалното икономическо развитие и състоянието на финансовите пазари, стабилизирането на веригите на доставки, както и кризата, породена от руската инвазия в Украйна. Това съобщи японският финансов министър Шуничи Судзуки, чиято страна ще председателства срещата, предаде Ройтерс.

Форумът на Г-7 ще се проведе в рамките на срещата днес и утре във Вашингтон на министрите на финансите и управителите на централните банки на държавите от групата на най-големите икономики в света (Г-20), която ще бъде под председателството на Индия. На нея се очаква да бъде обсъдена подкрепа за развиващите се страни, обременени от дългове, както и други проблеми, свързани със състоянието на световната икономика, уточни Судзуки.

Групата на седемте най-развити световни икономики, която включва САЩ, Канада, Германия, Франция, Италия, Великобритания и Япония, се очаква да потвърди своята солидарност с Украйна чрез предоставянето на финансова подкрепа за страната и санкции срещу Русия, съобщиха от своя страна японски официални представители.

Форумите на Г-7 и Г-20 ще се проведат в рамките на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Парламентът ще изслуша регионалния министър Виолета Коритарова за строителството на магистралите "Хемус" и "Черно море"

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам