Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Речта на Байдън: Путин греши. Той няма представа какво се задава

Снимки: AP

Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци в знак на подкрепа за Украйна по време на речта си “За състоянието на Съюза”, произнесена тази нощ пред Конгреса, предаде Ройтерс. 

“Нека всеки от нас, който е в състояние да стане, да стане и да изпрати ясен сигнал към Украйна и света”, каза президентът на САЩ. Законодателите от двете партии, събрани в пленарната зала на Камарата на представителите, се изправиха и с овации и развяване на украински флагове изразиха подкрепата си за борбата на народа на Украйна срещу нашествието на Русия.

Посканикът на Украйна в САЩ, Оксана Маркарова е пргърнала първата дама Джил Байдън

Президентът се отклони от подготвения текст и каза по адрес на руския президент Владимир Путин:

“Той няма представа какво се задава”. “Ние причиняваме болка на Русия и подкрепяме народа на Украйна. Сега Путин е повече от всякога изолиран от света”, заяви Байдън.

Диктаторите, които не плащат цена, предизвикват повече хаос, заяви по адрес на Владимир Путин президентът на САЩ в речта си “За състоянието на Съюза” пред Конгреса.

“През нашата история сме усвоили един урок – когато диктаторите не заплащат цена за своята агресия, те причиняват повече хаос. Те продължават напред. А разходите и заплахите за Америка и света продължават да се увеличават”, гласят думите му в подготвения текст.

“Войната на Путин е преднамерена и непровокирана. Той отхвърли усилията на дипломацията. Той си мислеше, че Западът и НАТО няма да отвърнат. И си мислеше, че ще може да ни раздели”, ще изтъкне Байдън и ще заключи: “Путин греши. Ние бяхме готови”.

Според Байдън Западът бил готов за руското нашествие в Украйна и администрацията му има план за борба с инфлацията в САЩ. 

Още от Built.bg:  Съединените щати ще помагат при строежа на нови ПАВЕЦ и ремонта на "Чаира"

Възмижностите са две  –  едната е тя да се ограничава чрез намаляване на доходите и оттам обедняване на американците. По думите му другата възможност е по-добра и тя е да бъдат намалени разходите за живот на хората, а не доходите им, като в страната се произвеждат повече автомобили и полупроводници и бъде изградена още инфраструктура и въведени иновации.

“Ние говорихме за седмици на инфраструктурата. Ние ще имаме десетилетие на инфраструктурата”, предрече той.

По думите му в страната ще бъдат разкрити милиони работни места, ще бъдат модернизирани пътищата, летищата, пристанищата и водните артерии навсякъде. Според президента предстои изграждането на национална мрежа от 500 хиляди станции за зареждане на електромобили, ще бъдат подменени “отровните оловни тръби” на водопроводите и ще бъде осигурен на достъпна цена високоскоростен интернет “за всеки американец в град, предградие, село и племенна общност”.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам