Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Спряха потоците газ на запад по тръбопровода “Ямал –Европа”

Потоците газ в западна посока по тръбопровода “Ямал – Европа” спряха днес, а заявките на “Газпром” за допълнителни транзитни мощности през Украйна останаха на високи равнища. Това сочат данните от операторите на тръбопровода, цитирани от Ройтерс.

Потоците за Германия през измервателния пункт “Малнов” бяха на ниво от около 101,119 киловатчаса на час по-рано тази сутрин и около 13,5 милиона киловатчаса на час през нощта.

Руският енергиен гигант “Газпром” възобнови вчера доставките по тръбопровода “Ямал-Европа“ през Полша за Германия и резервира 7,8 милиона киловатчаса на час допълнителна транзитна мощност през тръбопровода от тази сутрин до утре сутринта.

Газопроводът между Полша и Германия обикновено осигурява около 15 на сто от руските доставки на газ за Европа и Турция по западното направление. От декември обаче той оперира в реверсивен режим, което повишава европейските цени на газа.

И след началото на инвазията в Украйна руският президент Владимир Путин твърди, че Русия ще продължава да доставя газ за световните пазари, въпреки че САЩ и западните им съюзници засилиха санкциите срещу Москва.

Днес, в 14 часа, в Министерството на енергетиката,  Александър Николов ще даде брифинг по актуални за сектора теми, съобщиха от ведомството. Очаквайте подробности. 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Джулиан Асандж ще бъде освободен след 14-годишна съдебна драма

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам